Presentation
Attendo Region öst

Attendos terapeuter är starka tillsammans

Publicerad 10 oktober 2023
Antonia Rollby och Monique Nilsfors känner att deras arbete uppskattas, både av arbetsgivare och patienter.
Antonia Rollby och Monique Nilsfors känner att deras arbete uppskattas, både av arbetsgivare och patienter.

Attendos terapeuter i region öst plockar russinen ur kakan.
– Jag är på olika ställen och träffar olika människor varje dag samtidigt som jag har en trygghet i mina kollegor, säger arbetsterapeut Antonia Rollby.

Arbetsterapeut Antonia Rollby och fysioterapeut Monique Nilsfors har hittat hem i Attendos mobila rehabteam. Tillsammans med sina kollegor ansvarar de för rehabiliteringen på cirka 20 olika LSS- och äldreboenden i Stockholmsregionen.
– Jag är på olika ställen och träffar olika människor varje dag samtidigt som jag har en trygghet i mina kollegor, säger Antonia.
Det omväxlande arbetet innebär inte enbart att terapeuterna ständigt lär sig nya saker utan även att den där ekorrhjulskänslan aldrig infinner sig.

Vi söker arbetsterapeut till mobilt rehabteam! Klicka här för att läsa mer och ansöka (Sista ansökningsdag har passerat)

Tryggt med teamarbete
– En av de saker som jag uppskattar mest med mitt arbete är mina kollegor. Fysio- och arbetsterapeuterna här är aldrig ensamma och det finns alltid en kollega att rådfråga, säger Antonia.
Arbets- och fysioterapeuterna i region öst arbetar alltid i par. De tillhör dessutom ett stort rehabteam bestående av 14 medarbetare.
– Utöver vårt stora rehabteam deltar vi även i de multiprofessionella teamen ute på våra boenden. Dessutom har vi nätverk där samtliga Attendos arbetsterapeuter och fysioterapeuter är med, säger Monique.
Hur många boenden de ansvarar för varierar. Monique delar idag sin tid mellan två olika äldreboenden.
– Jag gillar kontinuiteten. Skulle jag sedan vilja ha andra utmaningar kan jag be om det. Vi har enormt stort inflytande på vår arbetssituation, säger Monique.

Utbildningsmöjligheter
Förutom möjligheten att prova på att arbeta på olika enheter finns det stora möjligheter att vidareutbilda sig.
Båda två går just nu distansutbildningar. Monique läser en handledarkurs och Antonia studerar handrehabilitering på betald arbetstid.
– Tack vare det omväxlande arbetet och möjligheterna till kompetensutveckling stagnerar jag aldrig, säger Antonia.
Att hon dessutom, tillsammans med sin fystioterapeutkollega, kan lägga upp sina dagar själv bidrar till att hon känner sig både lugn och trygg.
– Vi är självgående i teamet och till vår hjälp har vi välutvecklade riktlinjer och rutiner. Det känns nästan lite unikt att vi har så mycket frihet under ansvar, säger Monique.

Attendo – Region öst

Vi är ett av Sveriges ledande vård- och omsorgsföretag med 24000 medarbetare. Attendo är en trygg arbetsgivare, med kollektivavtal, avtalsförsäkringar och det finns stora möjligheter att göra karriär. Fysioterapeuterna och arbetsterapeuterna i region öst mobila rehabteam ansvarar för rehabiliteringen på cirka 15 äldreboenden och 5 LSS-boenden.

attendo.se