Presentation
Region Gävleborg Primärvården i Gävle

Frihet och variation i Gävle

Publicerad 10 oktober 2023
Foto: Alexander Lindström
Mimmi Sundbom, Elin Engström och Viktor Lundin trivs och utvecklas inom primärvården i Gävle. Foto: Alexander Lindström
Mimmi Sundbom, Elin Engström och Viktor Lundin trivs och utvecklas inom primärvården i Gävle. Foto: Alexander Lindström

Arbetet för fysioterapeuterna och arbetsterapeuterna inom primärvården i Region Gävleborg är varierande. De har tid för sina patienter och har dessutom möjlighet att själva styra sina arbetsdagar.

Fysioterapeuterna Mimmi Sundbom och Viktor Lundin samt arbetsterapeuten Elin Engström hade alla tre siktet inställt på primärvården. I Region Gävleborg har de hittat den flexibilitet, variation och trygghet som de sökte efter.
– Jag fick ett väldigt gott intryck av hälsocentralen i Valbo och blev kvar för att jag trivdes så bra. Jag träffar patienter i olika åldrar med besvär från topp till tå. Det är väldigt varierande och roligt, säger Mimmi.
Fysioterapeuterna på regionens hälsocentraler undersöker, sätter diagnoser, lägger upp individuella behandlingsplaner, leder träningsgrupper och arbetar förebyggande. Mimmi träffar sina patienter på mottagningen men gör även hembesök och digitala besök.

Jobba med oss. Klicka på länkarna nedan för att se våra lediga tjänster


Är du arbetsterapeut? Klicka här

Är du fysioterapeut? Klicka här

Flexibelt arbete
På Valbo hälsocentral arbetar även Elin. Hon arbetar för att patienterna ska fungera i sin vardag. Hon gör bland annat bedömningar, förskriver hjälpmedel, anpassar hemmiljön, gör minnesutredningar och skriver utlåtanden.
Elin sökte sig till regionen och Valbo mycket på grund av friheten att själv kunna lägga upp sina dagar.
– Mitt arbete är väldigt fritt. Jag träffar mina patienter i deras hem och jag har även möjlighet att arbeta hemifrån när jag har administrativa arbetsuppgifter, säger hon.
Elin är den enda arbetsterapeuten på sin hälsocentral, men tack vare teamarbetet och det nära samarbetet med kollegorna på de andra hälsocentralerna känner hon sig allt annat än ensam.

Samarbete mellan professioner
Samarbetet med kollegor är något som även fysioterapeuten Viktor, som arbetar på Sätra Din hälsocentral, sätter stort värde på.
– Det är en stor resurs att vara på hälsocentralen med alla professioner på samma ställe. Det är bara att knacka på en dörr om du undrar något, säger Viktor.
Han gillar att lära sig saker och brinner även för att föra vidare sin kunskap till sina patienter. Tack vare att arbetet på hälsocentralen ger honom kvalitetstid med sina patienter har han möjlighet att göra just det.
– Det är en trygghet att veta att jag har den tid jag behöver för att kunna ge en god vård. Att arbetet dessutom är flexibelt gör att arbetsmiljön blir bra vilket i sin tur bidrar till en bättre vård för patienterna, säger Viktor.

Primärvården i gävle – Region Gävleborg

Primärvården i Gävle består av åtta hälsocentraler. Vi erbjuder en rad spännande karriärmöjligheter för såväl arbetsterapeuter som fysioterapeuter. Här finns goda möjligheter för dig som vill ha ett flexibelt arbete och samtidigt utvecklas i din tjänst.

regiongavleborg.se