Presentation
Kiruna sjukhus Medicin Rehabkliniken

Kliniken där du vill stanna

Publicerad 10 oktober 2023
Foto: Rebecca Lundh
Jenny Berglund, arbetsterapeut och enhetschef på Paramedicin och Öppenvårdsrehab och Linnéa Esko, fysioterapeut på Medicin- Rehabkliniken på Kiruna sjukhus. Foto: Rebecca Lundh
Jenny Berglund, arbetsterapeut och enhetschef på Paramedicin och Öppenvårdsrehab och Linnéa Esko, fysioterapeut på Medicin- Rehabkliniken på Kiruna sjukhus. Foto: Rebecca Lundh

Vid Medicin Rehabkliniken vid Kiruna sjukhus erbjuds en varierande arbetsdag med goda utvecklingsmöjligheter.
– Det är en jättebra klinik att börja på, men också för att stanna kvar. Du blir liksom aldrig mätt, säger Jenny Berglund, arbetsterapeut och enhetschef på kliniken.

Jenny Berglund som är enhetschef på Paramedicin och Öppenvårdsrehab har lång erfarenhet av att arbeta som arbetsterapeut inom region Norrbotten.
– Det som fått mig att stanna i alla år är patientarbetet, att se personer som drabbats av någon slags skada eller sjukdom komma tillbaka till livet. Det är vad som driver mig.
En stor fördel, säger hon, är den stora variationen i arbetet.
– På vår klinik träffar vi patienter i blandade åldrar och många olika sjukdomar. Ett annat plus är teamarbetet som gör att det finns mycket samlad kunskap och alltid någon att rådfråga när det behövs. Dessutom erbjuder kliniken verksamheten generösa möjligheter till fortbildning. Den som vill kan fördjupa sig både inom olika behandlingsmetoder och diagnoser.

Jobba med oss. Klicka på länkarna nedan för mer information och ansökan


Arbetsterapeut till Kiruna sjukhus (Sista ansökningsdag har passerat)

Fysioterapeut till Kiruna Sjukhus (Sista ansökningsdag har passerat)

Blir snabbt mångkunnig
Linnéa Esko har arbetat som fysioterapeut på Medicin- Rehabkliniken sedan 2015.
– Jag gjorde min praktik här, stortrivdes och sökte mig tillbaka. Under mina år på kliniken har jag mest varit på rehabavdelningen och hjärtmottagningen men det finns mycket att välja mellan. Som fysioterapeut kan du även arbeta på till exempel KOL-mottagningen eller öppenvårdsrehab, till och med på IVA ibland. Här får man lära sig väldigt mycket, och som fysioterapeut blir du snabbt mångkunnig.
En annan fördel, säger Jenny, är att sjukhuset är litet vilket ger korta kontaktvägar och möjligheter till nära samarbete.
– Det är en plats där personlig och professionell utveckling främjas och där man som fysio- eller arbetsterapeut ges både tid och möjlighet att göra verklig skillnad i patienternas liv.
Hon får medhåll av Linnéa som även lyfter fram fördelarna med att leva och bo i en mindre stad.
– För den som gillar natur och uteliv erbjuder Kiruna en fantastisk miljö med möjligheter till fiske, skidåkning och alla friluftsaktiviteter du kan tänka dig. Det finns många anledningar till att söka sig till Kiruna i allmänhet och vår klinik i synnerhet!

Medicin- Rehabkliniken vid Kiruna sjukhus – Region Norrbotten

På Medicin- Rehabkliniken vid Kiruna sjukhus behandlas och vårdas patienter med hjärt- och kärlsjukdomar, geriatriska sjukdomar, stroke, mag- och tarmsjukdomar, endokrina sjukdomar och blodsjukdomar. Här finns även palliativa vårdplatser.

norrbotten.se