Presentation
Region Gävleborg Primärvården Hudiksvall

Lyhördhet och utveckling på hälsocentralen

Publicerad 10 oktober 2023
Foto: Peter Engström
Inger Kanth, arbetsterapeut och Lina Dalenius, fysioterapeut i Hudiksvall. Foto: Peter Engström
Inger Kanth, arbetsterapeut och Lina Dalenius, fysioterapeut i Hudiksvall. Foto: Peter Engström

Inom primärvården Hudiksvall finns det både lyhördhet och en stark framåtanda.
– Känslan här är väldigt positiv, säger fysioterapeut Lina Dalenius.

Sedan sex år tillbaka arbetar Lina Dalenius som fysioterapeut inom primärvården Hudiksvall. Hon sökte sig till Din hälsocentral i Hudiksvall för att utmanas och utvecklas.
– Jag älskar att vara detektiven och att få vara den som lägger pusslet, säger hon.
I hälsocentralens nyrenoverade lokaler möter fysioterapeuterna en stor variation av patienter.
– Bredden är enorm. Du möter barn, gamla, idrottare och personer med olika typer av funktionshinder. Oavsett vem det är som kliver in genom dörren gäller det att hitta en väg framåt, säger hon.
Både arbetsmiljö och möjligheter till utveckling är två prioriterade områden.
– En av styrkorna på arbetsplatsen är vår chef som är framåttänkande. Vilket gör att känslan här är väldigt positiv, säger Lina som i höst blir färdig specialist.
Men redan idag har Lina ett specialuppdrag. Hon arbetar just nu inte kliniskt utan handleder sina kollegor och ser till att de får den utveckling och de utmaningar som de behöver för att trivas.

Jobba med oss i Hudiksvall. Klicka här för att se våra lediga tjänster

Variation och värme
Ytterligare något som är viktigt för trivseln är en god teamsamverkan.
– Kontaktvägarna är väldigt okomplicerade och det känns aldrig som om man besvärar någon när man behöver hjälp, säger Inger Kanth, arbetsterapeut vid hälsocentralen i Hudiksvall.
Inger Kanth gick i pension för fem år sedan. Men efter några månader insåg hon att hon saknade sitt arbete. Idag är hon en av hälsocentralens seniora arbetsterapeuter.
Under sin långa yrkeskarriär har hon arbetat på en stor mängd arbetsplatser. Det hon gillar med arbetet inom primärvården i Hudiksvall är bland annat de givande hembesöken.
– Variationen är otroligt stor och mötena i hemmet blir också på riktigt, säger hon.
Ytterligare en stor fördel med arbetet är att det är så fritt. Trots att det finns ett stort mått av självständighet i yrkesrollen känner hon sig inte ensam.
– Förutom mina kollegor på hälsocentralen så samarbetar jag även med mina patienters nätverk. Det kan handla om anhöriga, personliga assistenter eller personal inom hemtjänsten. Det är vi tillsammans som gör den viktiga skillnaden för patienten, säger Inger.

Primärvården Hudiksvall – Region Gävleborg

Hos oss får du stora möjligheter att både fördjupa och bredda dig. Kontinuerlig kompetensutveckling är viktigt för oss. Vi är måna om dig som arbetstagare och vi arbetar därför aktivt med riktade friskvårdsinsatser för att främja en hälsosam livsstil.

regiongavleborg.se